spaghetti-carbonara-klaar

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Carbonara

Een van de klassiekers denk ik uit de Italiaanse keuken. Behoeft dus eigenlijk geen introductie, maar doen we toch maar…
De naam alla Carbonara verwijst naar de houtskoolbranders, ofwel kolenbranders, die dit gerecht in hun schaftpauze zouden eten.
De saus wordt bereid met ‘arme’ ingrediënten als buikspek (pancetta) of wangspek (guanciale), kaas (pecorino) en ei. Het komt van origine uit Lazio, maar staat standaard op de kaart bij de meeste restaurants in heel Italië.
spaghetti-carbonara-spaghetti
In onze versie zit een Franse variant, namelijk de Bayonner ham. Ook de spaghetti heb ik met verse basilicum gemaakt zodat je een leuk groen tintje onder de witte saus krijgt.
Voor het recept van de pasta kijk je hier en doe dan als je de eieren met de bloem mengt er heel fijn gesneden een paar blaadjes basilicum bij.

Ingredienten:
1 ui fijngehakt
2 el olijfolie
8 plakjes Bayonner ham in reepjes van 1 cm
350 gr verse spaghetti (met basilicum)
4 eieren
60 ml creme freche
4 el vers geraspte Parmezaan plus wat om te serveren
zout en peper

Bereidingswijze :
Verhit de olie in een grote pan. Doe de ui erbij en fruit deze aan ongeveer 5 minuten, maar niet laten verkleuren.
spaghetti-carbonara-ham-ui-aanfruiten
Regelmatig roeren dus is het devies.
Doe de reepjes ham erbij en bak dit ongeveer 10 minuten. Ook nu weer regelmatig roeren. Ondertussen kook je de pasta al dente.
Doe de eieren, de creme fraiche en de gemalen parmezaan in een schaal. Maal er een flinke hoevelheid peper over en klop alles goed door elkaar.

Giet de pasta af en meng het ui,ham mengsel erdoor. Draai het vuur uit en voeg er direct het ei-mengsel aan toe en meng alles totdat het ei gestold is en de pasta bedekt heeft.
Brenge op smaak en doe het in borden. Bestrooien met gemalen peper en parmezaan.

Eet smakelijk.

Personen: 4
Soort: Hoofdgerecht
Tijd: 30 min

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *