Steak Pie

Een heerlijk Steak Pie met bier en cheddar, origineel moet dat Guinness ,maar kan gerust met een donker bokbier.
Wij noemen deze Pie de jamiopie.. ik hoor je denken..jamiopie??.
Dat komt als volgt. Wij maken… je raad het al, het in grote hoeveelheid. Je kan dit namelijk ook heel goed invriezen.
steak-pie-erwtjes-koken
Wij hebben een redelijk grote vriezer staan en daarbij hoort een grote whitebord waar we met een marker opschrijven wat er in die vriezer zit.
Wat schrijf je dan kort en snel op als het gaat om Steak pie met Guinness en cheddar en het recept is van Jamie Oliver. Juist… Jamie Oliver Pie
steak-pie-klaar-close

Ingrediënten:

500 gr magere braadlappen in grove blokken
250 gr bladerdeeg
3 rode uien gesneden
Paar takjes rozemarijn
3 tenen knoflook gesneden
30 gr roomboter
2 stengels bleekselderij fijn gesneden
2 winterwortels geschild fijn gesneden
Grote champignons gesneden
4.5 dl Guinness (mag ook donker bokbier zijn)
1 grote el bloem
Beetje runderbouillon
2 handen geraspte cheddar
1 geklopt ei
1 pakje diepvries-erwten

Bereidingswijze:

Uien bakken in wat olijfolie in een braadpan, met wat zout en peper tot ze lichtbruin zijn. Doe het takje rozemarijn erbij en voeg de knoflook toe.
Voeg de boter toe, dan de bleekselderij en wortel, daarna champignons en dan het rundvlees. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Doe dan het bier erbij. Dan een flinke eetlepel bloem en dan de runderbouillon. Het vlees moet niet helemaal onder staan
Zet dit 2 uur in een ovenschaal of een pan die in de oven kan op 180 graden in de oven.
Haal het uit de oven en roer er 1 handvol cheddar door
Rol 2/3 van het bladerdeeg uit en bekleed hier een ovenschaal mee.
Giet de stoofschotel hierin. Strooi de andere handvol cheddar over de stoofschotel.
Doe wat losgeklopt ei op de randen van het bladerdeeg (zodat de bovenkant erop vastplakt). Bedek de bovenkant met de rest van bladerdeeg (wat je eerst uitrolt). Maak hier wat groefjes in. Het hoeft niet netjes.
Als er nog bladerdeeg buiten de rand hangt kun je dat er op frommelen
Bestrijk met losgeklopt ei
40 minuten bakken op 180 graden
Serveren met gekookte (diepvries)erwtjes

Personen:  6
Soort: Hoofdgerecht
Tijd: +- 180 minuten
Bron: Jamie Oliver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *