Thaise Loempia

Ingredienten:
1 uitgeperst teentje knoflook – 1 theel. 7-kruidenpoeder – 1 eetl. olie – 175 gr. varkensgehakt – 1 1/2 eetlepel vissaus (nam pla) – 125 gr. dunne reepjes wortel – 100 gr. tauge – 8 ontdooide vellen fylodeeg – 1 losgeklopte eidooier – frituurlolie.

Bereidingswijze:
Voorbereiding : Bak de knoflook met het 7-kruidenpoeder circa 3 minuten in de olie. Voeg het gehakt toe en bak het in circa 5 minuten rul. Voeg op hoog vuur de vissaus en de wortelreepjes toe. Laat het vocht in circa 5 minuten verdampen. Roer de tauge? erdoor en laat het geheel afkoelen.
Bereidingswijze : Snijd van de vellen fylodeeg 24 repen van 13×23 centimeter. Schep op elke deegreep een lepel vulling, rol het deeg als loempia op en plak de rand met de losgeklopte eidooier vast. Verhit frituurolie tot 190 graden Celsius en frituur daarin de loempia’s met 6 tegelijk 3-4 minuten.
Serveertips : Serveer ze met pikante saus.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Frituren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Thais
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *