Tiramisù

Tiramisù

Tiramisu.
Een heerlijk Italiaans nagerecht. Het betekend letterlijk ’trek mij omhoog’, maar volgens mij betekend het ‘maak me dik’ 😉

klaar-na-opstijven
Het is echt zalig maar als je het eet voel je je benen, in mijn geval buik groeien.
Maar zo af en toe moet dat kunnen toch.

Ingredienten:
500 gr mascarpone
120 gr suiker
6 eieren
1 pak Savoiardi (grote brede lange vingers verkrijgbaar bij de Italiaanse delicatessen winkel)
sterke koffie
cacao
beetje zout

cacao-koffie-savoiardi

Bereidingswijze:
Koffie zetten en in een lage bak af laten koelen. (giet er voor de smaak een scheutje van je favoriete likeur in)
Splits de eieren en klop de ei-dooiers met de suiker tot een mooie schuimige massa.
Klop de mascarpone los en klop deze daarna door het eidooier mengsel tot het zacht en romig is.
De eiwitten stijf kloppen met een beetje zout.
Het eiwit door de eidooier/mascarpone mengsel spatelen, dus niet kloppen anders gaat de lucht eruit.
De savoiardi snel door de koffie halen en op de bodem van een vierkante schaal of bakvorm leggen. Als de bodem bedekt is de helft van het mengsel erop scheppen en gelijkmatig verdelen.
Deze laag bestrooien met cacao (gebruik een theezeefje).
Wederom de savoiardi door de koffie halen en weer een laagje maken. Deze laag met de rest van het mengsel bedekken.
Deze laag ook bestrooien met cacao.
Laat de tiramisu enkele uren in de koelkast opstijven. Doe dat ook echt, want anders loopt ie weer uit je vorm.

Tip van mevrouw Proeven: je kunt tiramisù ook invriezen, neem hiervoor een (klein) bakje of vorm in de hoeveelheid die je ineens opeet na ontdooien. Doe niet de laatste laag cacao erop, dat wordt viezig en modderig na het invriezen. Na het ontdooien (langzaam, dus eerst in de koelkast) doe je pas die laatste laag cacao erop. Het resultaat is als versgemaakt !!!!

Bereidingstijd: 30 minuten
Voor: 8 personen
Land: Italie
Type: Dessert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *