Wild Konijn in een roomsaus

Ingredienten:
* 1 konijn (in stukken gesneden)
* marinade
* 2 eetl. bloem
* 100 g boter (gesmolten)
* 1 kop gezeefde marinade
* 1 dl koffieroom
* zout
* peper

Bereidingswijze:
Marineer het wild konijn een dag in marinade.
Droog het in stukken gesneden konijn af. leg de stukken konijn in een vuurvaste schaal en giet er de gesmolten boter
over. Braad het konijn 30 minuten in een hete oven, totdat het bruin is.
Neem het konijn uit de pan.
Het overgebleven vet mengen met bloem en daarna een kop gezeefde marinade.
Laat het sudderen totdat de saus indikt. Maak de saus af met de koffieroom, zout en peper.
Leg het konijn terug in de schaal en bedruip deze met de saus.
Laat het nog een uurtje sudderen. Laat eventueel een kop van tevoren gekweekte pruimen en de dun gesneden
schil van een halve citroen mee sudderen.

Bereidingstijd: 120
Voor: 4 personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Wild
Seizoen: Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *