Wild konijn in pruimensaus

Ingredienten:
* 1 wild konijn in delen
* 200 gr. gedroogde pruimen
* 0,5 l. sinaasappel- of appelsap
* 1 tl. kruidnagelpoeder
* 1 tl. nootmuskaat
* 1 tl. gekneusde peperkorrels
* 2 tl. kaneel
* 1 dl. rode wijn
* 1 bekertje creme fraiche
* 50 gr. boter of margarine
* zout en peper

Bereidingswijze:
Week de pruimen in het vruchtensap met de kaneel gedurende 12 uur.
Bestrooi de konijndelen met zout en peper.
Verwarm de boter in een pan en bak hierin de konijndelen rondom bruin.
Voeg vervolgens de wijn, de overige kruiden en de pruimen toe en stoof het geheel, gedurende ca. 60 minuten.
Voeg de creme fraiche al roerende toe en maak het stoofvocht op smaak af met zout en peper.

Bereidingstijd: 75
Voor: 4 personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Wild
Seizoen: Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *