Wilde konijnbouten met abrikozen en rozijnen

Ingredienten:
* 4 wilde konijnbouten
* 16 gedroogde abrikozen
* 50 gr. rozijnen
* 3 dl. droge witte wijn
* 3 el. suiker
* 1 tl. gedroogde tijm
* 75 gr. boter of margarine
* 2 el. maïzena
* zout en peper

Bereidingswijze:
Week de abrikozen een nacht van tevoren in de wijn.
Breng dit vervolgens met de suiker aan de kook en laat dit enige uren op een zacht vuur trekken.
Voeg de laatste 10 minuten de rozijnen toe.
Zeef het geheel en bewaar het vocht. Bestrooi de konijnbouten met de tijm, zout en peper.
Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de bouten rondom bruin.
Voeg de abrikozen met het vocht toe, verwarm het geheel en sluit de pan. Stoof dit gedurende ca. 60 minuten.
Bind het stoofvocht met de aangemengde maïzena, voeg de rozijnen toe en maak het gerecht op smaak af met zout
en peper.

Bereidingstijd: 90
Voor: 4 personen.
Bereiding: Braden (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Wild
Seizoen: Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *