Zalmtaart

Ingredienten:
rechthoekige plak zalmfilet van ong. 7 ons, vel eraf, 10 plakjes roomboterbladerdeeg, kilo prei in ringen, bekertje slankroom, zout, peper.

Bereidingswijze:
prei in ringen snijden, wassen bladerdeeg laten ontdooien. Prei in hapjespan in klein beetje boter bakken, na ong. 5 minuten slankroom erbij, vocht zoveel mogelijk laten verdampen. Intussen van bladerdeeg rechthoekige lap rollen, zalmfilet erop leggen, veel zout en peper erop, preimengsel met peper erop leggen, de bladerdeeglap dichtklappen (niet te dikke hoeken maken, eraf knippen dus) in voorverwarmde oven (180 hetelucht) in ongeveer 45 minuten bruin bakken.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Tussengerecht
Keuken: Internationaal
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *