Zelfgemaakte Friet

Ingredienten:
aardappelen
zout

Bereidingswijze:
Was de grote, ongeschilde aardappelen
Snijd ze in plakken van 1 cm en daarna in repen
Droog ze goed mbv een schone theedoek of veel keukenrol
Doe de friet in de frituurpan en bak ze op 150/160 gr 5 a 6 min
Bak niet te grote porties tegelijk, maar liever één portie meer
Laat de frieten goed uitlekken op keukenpapier en afkoelen
En vlak voor je gaat eten bak je de porties nog een keer op 180 gr in 3 a 4 min
Laat weer uitlekken op keukenpapier, doe ze in een schaal en strooi er zout over

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Frituren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Basis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *