Soms doe je twee vloeistoffen bij elkaar die zich niet goed vermengen. Je hebt vast wel eens gezien wat er bijvoorbeeld gebeurt als je olie en azijn bij elkaar doet: de olie zweeft in losse druppeltjes in de azijn. Je kunt er dan eventueel nog iets aan toevoegen, bijvoorbeeld mosterd, of een eierdooier, en als je dan maar lang genoeg en krachtig roert dan krijg je een gladde emulsie.
emulsie
About the author: Mnr Proeven
Related Posts
Beurre noisette
- 27 oktober 2019
- Mnr Proeven
Baksoda
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
gemberwortel
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
jalapeno
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
Abura-age
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
Parmezaanse kaas
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
pasta
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
roux
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven