Een van de basismaterialen uit de Italiaanse keuken. Pasta is de verzamelnaam voor allerlei deegwaren, waarvan spaghetti en macaroni in ons land het bekendst zijn. In Italiƫ bestaan er echter wel 300 varianten. Pasta wordt zowel fabrieksmatig als met de hand gemaakt; de handgemaakte ofte wel verse pasta-s zijn wat zachter en hoeven minder lang gekookt te worden. De Italianen eten hun (bescheiden) bordje pasta traditioneel voor het hoofdgerecht, maar als je wat minder streng in de leer bent, kan een bord pasta met saus of uit de oven, in combinatie met bijvoorbeeld sla, prima als maaltijd dienst doen.
pasta

About the author: Mnr Proeven
Related Posts
Beurre noisette
- 27 oktober 2019
- Mnr Proeven
Ravioli gevuld met kaas, ham en spek
- 15 mei 2016
- Mevrouw Proeven
verse linguine met krab
- 31 mei 2015
- Mnr Proeven
Lasagne van warm gerookte zalm spinazie en ricotta
- 19 mei 2013
- Mnr Proeven
Tortellini uit Emilia Romagna
- 11 maart 2013
- Mnr Proeven
lasagne bolognese
- 10 februari 2013
- Mnr Proeven
Baksoda
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
gemberwortel
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
Has one comment to “pasta”
You can leave a reply or Trackback this post.