Stoofschotel met Abrikozen

Ingredienten:
500 gr hacheevlees
150 gr abrikozen
2 preien ( niet te dik )
3 uien
1 teen knoflook
30 gr boter
olijfolie
1 1/2 dl runderbouillon ( blokje )
1/2 tl djinten
1/2 tl koenjit
1 1/2 tl ketoembar
1 tl kaneelpoeder
zout en peper

Bereidingswijze:
Pel en snipper de uien.
Was de prei en snijd ze in schuine stukjes.
Pel de knoflook en snijd deze in schijfjes.
Neem een pan en verwarm de boter met 2 el olijf olie goed heet.
Voeg nu de ui en de knoflook toe en fruit deze mooi glazig.
Neem het vlees en voeg dit toe.
Bak het vlees op hoog vuur en omscheppend snel aan.
Het vlees schroeit nu snel dicht en wordt mooi bruin.
Voeg nu de djinten, ketoembar, koenjit, kaneel, zout en peper toe en schep dit alles even goed door.
Voeg nu het bouillon toe en laat dit alles op laag vuur in zo’n 60 minuten gaar stoven.
Voeg na 40 minuten de abrikozenpartjes toe.
Voeg na 50 minuten de preistukjes toe.

Bereidingstijd: 70
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.